Coretan Budak Borneo

~ akhirnya suara kecil dari borneo kini mendapat perhatian ~



sebagai permulaan, post ini bersifat peribadi, dan berunsurkan luahan hati. spa nak komen bulilh bha law kaw. 1st skali ak nk ngaku yng ak ni x lyak d unimas. asasi unimas ptut ny import pljar yng bgus2 bha, yng 8a keatas, ak pun netaw la knpa upu tu plih ak masuk unimas, pdhal kptusan spm ku stengah aja a. kalik buta upu tu sbab antar ak cni. scra ksimpuln ny, ak d unimas ni bagaikn semut merah sja. smua kwan2 ku dcni dtang dr latar blakang yng mengagumkn. ad yng dtang dari saser, asis, sas, mckk dan skola2 yng tyme ak skola dlu tu la skola yng ak anggap elit. dlu d skola snang la nk idup. exam pun klaw gagal, ramai gk kwan yng gagal. klaw ad keja umah, rmai gk membr yng boleh jd pneman klaw kna denda cikgu sbab x siap omwek. tp dcni, adoyai... smua blajar 24 jam, ad yng g libry ptng mlam, ad yng blajar d dorm smpai lewat mlam, ada yng tido dgn buku, THIS IS TRULY NOT MY LIFE !!!!.

i hate been in this kind of life

i dnt deserve in here

im nt like u'all

damn

ak sbenarny menghrap dpat kerja terus ka, dpat diploma ka... dlam upu ku pun smua ak apply diplma kcuali asasi fzikal ni, tp dpat gk asasi. nk ckap rezki pun bulih, nk ckap bala pun bulih.


dlam kertas putih ak hanya setitik dakwat, contrast, smua orng sedar btapa ganjil ny ak dlam komuniti, ni dh kira bbunga dah ayat ni, klaw direct pun bulih bha. klaw maw direct, dlam komuniti asasi unimas dcni, ak sorng aj bh pling buduh, pling lembap, dan smua pling2 yng berunsurkan negatif. tu la ak kuat tido dcni, sbab ap? sbab ak sentiasa nak elak dr khidupan ku dcni, ak nk pendek kn msa ak dcni, dgn tido ak bulih lupakn segalanya !! tiap ari ak bgn awal, tapi ak xnak bgn dari katil, ak pksa mata ku tido balik ak x kesah lmbat dtang g kelas, ak x kesah x dtang ap2 event. ap yn ak kesah? ak kesah kn khidupan ku yng spatut ny d tmpat laen !! bukan d cni. skali lg d tekan kn I DUN DESERVE IN HERE, HERE! AT UNIMAS . FUH.. penat teriak2 d blog ni. hehe. xpa la, skurng2 ny ak dh luah ap ad d ati ku sejak 2 bulan lalu. last skali, ak sndri x taw ap akn jd ak, mybe ak bwa 'mind-set' yng negatif ni smpai ak hbis asasi, mybe ak gagal ntuk krsus ni, so wat? ada ku kesah? gagal2 la. ak da bnyk buat back up plan cntoh ny amek kolej swasta. x kesah lh. mybe ak ptut d tmpat kn dgn2 orng2 yng setaraf buduh ma ak, no here lol. datz all doc...



video

1 comments:

ala lek la bro.... cba tuk hadapi realiti bro... tanag kw..

Post a Comment

About this blog

hidup bisaya

hidup bisaya
kuri n zara copyright. Powered by Blogger.

Followers

About Me

My photo
Lahad Datu, tp skrng d subang, Sabah, Malaysia
hai, nama ku fikry, orng sabah pnggil aku kuri jak, orng lain pnggil ak fikry jak... ni bukan blog yng bg kmu apa2 kbaikan, aku just buat ni untuk diari aku jak. dr kmu maw bca ndak

my playlist

sabah fm bagus bha

Search This Blog

bah ngam laih tu

..

ShoutMix chat widget